Routes

Wilt u Friesland eens op z’n best ervaren?  Met de TIJMA kunt u op authentieke wijze door de mooie Friese natuur varen.

De TIJMA vertrekt  vanuit  het Friese Lemmer en begint haar route met een kleine rondvaart door het mooie historische watersportdorp.  Daarna varen we via het IJsselmeer  in verschillende richtingen. Bijvoorbeeld:

De Brandemeer route:
via  het Prinses Margrietkanaal varen we over de  Groote Brekken  naar het Brandemeer vanwaar we op Sloten afsteven . Dit kleine  plaatsje heeft nog Middeleeuwse stadsrechten en is een lust voor het oog.
Bekijk route

De Lemmer-Heeg route:
via de Groote Brekken varen we via de Kufûrd naar de Jeltesloot richting het bekende watersportdorp Heeg. Vandaar pakken we een klein stukje van het Heegermeer en koerst de TIJMA via de Woudsenderrakken richting Woudsend.  Ook dit dorpje is een bezichtiging waard. Daarna varen we via het Slotermeer naar Sloten en op het Brandemeer krijgen we Lemmer alweer in het vizier.
Bekijk route

 Windmolenroute:
Vindt u ze ook zo fascinerend, die eigentijdse windmolens langs het IJsselmeer? Met de TIJMA kunt u deze gigantische energieopwekkers eens van dichtbij bekijken. Vanuit Lemmer varen we via de Friese Hoek richting de Rotterdamse Hoek, vanwaar u een goed beeld van de molens heeft.
Bekijk route

TIJDEN

De TIJMA vertrekt iedere dag om 11.00 uur en vaart 17.00 uur weer de haven van Lemmer binnen.

De vrijdagmiddag  tocht vertrekt om 15.30 uur en duurt tot  18.30 uur.

In het seizoen is het mogelijk om langer op het water te blijven. Dit in verband met de langere openingstijden van de bruggen en sluizen  van Lemmer.